Skip to content
Succesvolle BKK uitvoeringen wedstrijd PDF
Geschreven door Diane Elsenaar   
dinsdag 14 februari 2012 00:00

Zondag 4 maart is de uitvoeringenwedstrijd van de BKK gezwommen in zwembad de Stok te Roosendaal. Vanuit heel Noord Brabant kwamen de deelneemsters naar Roosendaal. Buiten de Nederlandse kampioenschappen is dit dan ook één van de belangrijkste wedstrijden van de KNZB Kring Noord Brabant voor synchroonzwemmen. ZPV-Hieronymus wilde er daarom ook een feestje van maken voor zowel de zwemsters, juryleden en vrijwilligers als het publiek. Dat is gelukt.

Er zwommen zo’n 100 dames mee die bij de opmars meteen al getrakteerd werden op een klein gevuld koeltasje. Dit als herinnering aan de BKK 2012 en mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren die ZPV-Hieronymus heeft weten binnen te halen voor dit evenement.

De sfeer was opperbest in het zwembad en de tribune was goed gevuld met publiek waaronder natuurlijk veel familieleden en vrienden van alle meisjes die meezwommen. Zij werden dan ook goed aangemoedigd door het publiek.

Om 13.00 uur mochten de solo’s van de Age1 starten met hun uitvoering. Daar is Inez Overbeeke van ZPV-Hieronymus op de 1e plaats geëindigd. Gevolgd door  Maud Joosten van PSV Synchro Team Eindhoven op de 2e plaats en op de 3e plaats stond Valesca van den Bogert van ZPV-Hieronymus.

De eerste plaats voor de solo’s op Age2 was voor Cathy Aalberts van PSV Synchro Team Eindhoven. Rachell Goorden van ZPH-Hieronymus werd hier 2e en Demi van Bogaert eveneens van ZPV-Hieronymus is als 3e geëindigd.

Bij de junioren is Lynn van Krimpen van De Dokkelaers met haar solo 1e geworden. Kim Deiman eveneens van De Dokkelaers is op dit niveau 2e geworden.

De 1e plaats bij de Senioren was voor de solo van Anouk Horrevorts van De Dokkelaers.

De podiumplaatsen bij de duetten in de Age1 waren voor Inez Overbeeke en Valesca van den Bogert  van ZPV-Hieronymus die goud pakten. Een zilveren medaille was er hier voor Maud Joosten en Sara van Stratum van PSV Synchr Team Eindhoven. De bronzen medaille ging naar Ilse Giepmans en Sanna van der Heijden van HZV Lutra.

Bij de Age2 pakten Rachell Goorden en Demi van Bogaert van ZPV-Hieronymus goud en was het zilver voor Noortje en Bregje de Brouwer van De Dokkelaers. De bronzen medaille ging naar Lilianne Sweere en Romy Pfeijffer van ZPV-Hieronymus.

Op Juniorenniveau ging het goud naar Anouk Horrevorts en Lynn van Krimpen van De Dokkelaers en de zilveren medaille was voor Mirthe Kuperus en Mirthe Ampts van PSV Synchro Team Eindhoven.

Bij de ploegen is PSV Synchro Team Eindhoven in de Age1 op de eerste plaats geëindigd en de tweede plaats was voor De Dokkelaers. Bij de Age2 zijn de dames van De Dokkelaers samen met PSV Synchro Team Eindhoven  een startgemeenschap aangegaan en zij zijn 1e  geworden. De 2e  plaats was er hier voor ZPV-Hieronymus en de 3e  plaats ging naar Z&PV Nuenen. De Dokkelaers waren bij de Junioren het beste gevolgd door De Treffers op een 2e plaats. En bij de Senioren gingen ook de Dokkelaers met de gouden medaille naar huis. Synchro Breda werd hier 2e  en ZPV-Hieronymus eindigde op de 3e plaats.

De volledige uitslag is elders op de BKK site te vinden.